Geld, natuurlijk, en het beschermen van dieren

Geld, natuurlijk, en het beschermen van dieren

Image

Open brief aan de Stichting Dierenbescherming

Mijne heren en dames van de Dierenbescherming

 Is het waar dat de Directeur van de Stichting Dierenbescherming 120 000 eurotjes per jaar krijgt voor zijn werk, en dat mensen die dieren mishandelen die dieren gewoon mogen houden, om verder kunnen te gaan met martelen?

 Het kan toch niet zo zijn dat DE stichting VOOR dieren, waar we allemaal tegen op kijken, omdat de leden’ liefdevol en belangeloos’ hun werk doen, dieren eigenlijk gewoon aan hun lot overlaten!

 Het geld dat de Stichting Dierenbescherming te besteden heeft komt  uit donaties, vaak van mensen die het niet eens kunnen betalen. Die mensen geven dat geld omdat ze zelf niet kunnen helpen als dieren mishandeld en misbruikt worden.

 Ik hoop toch echt dat de stichting eens even naar zichzelf kan kijken en een paar maatregelen kan nemen om de situatie te verbeteren. Ik heb wel een paar voorstellen:

Ontsla de Directeur (met hoofdletter, want hij krijgt toch wel heel veel geld hoor, ook nog eens 10 000 vakantiegeld en een leaseauto, zo heb ik begrepen), en wel op staande voet wegens diefstal. Een salaris ontvangen en daarvoor het tegendeel van wat er wordt verwacht doen, dat is een vorm van diefstal en bedrog. En daarop mag volgens de Nederlandse wet ontslag op staande voet volgen.

 Lees de kranten eens, on line, maar ook gewoon de papieren kranten. Daarin staan dagelijks artikeltjes over misstanden waar dieren bij betrokken zijn. Ook op andere plaatsen, vooral op het internet, is heel eenvoudig informatie te vinden waar de stichting achter aan kan gaan om haar naam waar te maken. Er zijn ook veel bloggers die over dieren en dierenbescherming schrijven!

 Het is in Nederland strafbaar een dier te mishandelen, dus de meest eenvoudige, en goedkope, aktie is gewoon aangifte doen van misstanden en mishandeling bij de (dieren)politie. Dat kost niets, de dure directeur (niet met hoofdletter, want hij verdient al dat geld natuurlijk niet) kan dus gewoon op zijn, met donaties betaalde, luxe stoel blijven zitten.

 Wel is duidelijk dat de Stichting Dierenbescherming veel leden heeft die wel doen waarvoor de stichting is opgericht. U zou het geld dat u bespaart aan de ontslagen directeur kunnen gebruiken om al die mensen een beetje te steunen in hun werk, daarvoor hebben de Nederlanders u dat geld gegeven.

 Mocht de stichting plannen hebben om toch lekker door te gaan met veel geld uitgeven aan dure managers, zonder zich zorgen te maken over het beschermen van dieren, bestaat natuurlijk het risico dat al die leden de volgende keer gewoon thuisblijven, en dat de donaties op eens een stuk minder worden, publiciteit werkt namelijk aan twee kanten!

 Mocht u het idee opgevat hebben mij tot nieuwe directeur te benoemen, dan bedank ik hierbij alvast voor de twijfeachtige eer. Ik geef liever gewoon de straathonden hier dagelijks een hapje gezond dieren-eten, en zorg ook goed voor onze eigen hond, Rocky.

 

Met de meeste hoogachting

 Marinus Kruissen

Gone Native

Schrijver en vertaler

 Bron foto: Dierebescherming.nl

Advertisements

One thought on “Geld, natuurlijk, en het beschermen van dieren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s