Onverwachte controle

Onverwachte controle

Santo Domingo -. Een onaangekondigd bezoek van president Danilo Medina van de Dominicaanse Republiek aan het Dario Contreras Traumaziekenhuis veranderde in een ironische verrassing donderdag, toen hij bij een ronde door van de faciliteit zag hoe patiënten worden behandeld onder ellendige omstandigheden.

De directeur van het ziekenhuis, Dario Manon zei dat het eerste verzoek van Medina was om de toiletten en badkamers voor de patiënten te zien, gevolgd door een bezoek aan de verschillende vleugels.

Volgens Manon,  zei Medina bij het verlaten van de inrichting, dat het ziekenhuis moet worden getransformeerd en verbouwd,Image eraan toevoegend dat een kamer niet kan worden gedeeld door 10 patiënten.

“Het is erg verouderd. Dit  ziekenhuis verdient onmiddelijke ingegrepen om de dienstverlening aan de patiënten te verbeteren, en tegelijkertijd het meubilair te vervangen en fatsoenlijke kamers te creeiren,”  aldus het staatshoofd. “Het binnengaan van de opnamezalen kamer is een verschrikking. Een zaal voor 20 patienten met maar een badkamer, dat zijn onmenselijke omstandigheden, dit ziekenhuis moet onmiddellijk worden aangepakt om een transformatie van de fysieke omstandigheden te bewerkstelligen “

De directeur voegde er aan toe dat de president zich ook afvroeg waarom er niet meer patienten sterven, gezien de toestand van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis wordt officieel geprezen als het beste traumaziekenhuis van het land, en de website kondigt het aan als een universiteitsziekenhuis en dus onderwijsinstelling. Op 10 februari 1975 werd de eerste residentie voor orthopedie en traumatologie in de Dominicaanse Republiek officieel geopend, dit is ook een van de eerste opleidingen voor medische residenties in het land.

Hier worden dus, om maar even gewoon Nederlands te schrijven, alle burger-artsen van het land opgeleidt. De Dominicaanse Republiek heeft ook een militaire medische opleiding in het Centrale Ziekenhuis voor de Strijdkrachten (Hospital Central de las Fuerzas Armadas)

Als je dus van plan was om op vakantie te gaan naar de Dominicaanse Republiek, krijg geen zwaar ongeluk, breek geen benen of andere ledematen, tenzij je een grote zak geld bij je hebt, en kom niet in het Dario Contreras Traumaziekenhuis terecht

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s