Bisschoppen niet vrij.

Bisschoppen niet vrij.

Image

De twee Syrische bisschoppen die maandag door gewapende mannen in de provincie Aleppo zijn ontvoerd, worden nog steeds vermist. Kerkelijke bronnen in Damascus en Aleppo spraken woensdag eerdere berichten tegen dat beide mannen waren bevrijd.

Het Syrisch-orthodoxe aartsbisdom van Aleppo laat wetendat de bisschoppen niet zijn vrijgelaten en dat er niets bekend is van enig contact met de ontvoerders. Ook het Grieks-orthodoxe patriarchaat in Damascus spreekt tegen dat ze zouden zijn bevrijd.

Gewapende mannen namen Mar Gregorios Ibrahim, de Syrisch-orthodoxe bisschop van Aleppo, en zijn Grieks-orthodoxe collega, Paul Yazigi, mee in een gebied dat in handen is van opstandelingen tegen het bewind van president Bashar al-Assad. Hun chauffeur werd gedood.

Paus Franciscus heeft de ontvoerders opgeroepen de twee bisschoppen vrij te laten. De ontvoering is volgens hem een ‘dramatische bevestiging van de tragische situatie waarin de bevolking en de christelijke gemeenschap van Syrië leven”, liet zijn woordvoerder weten.

Het staatspersbureau SANA schreef de ontvoering toe aan een „terroristische groep”. SANA duidt met terroristen gewoonlijk de tegenstanders van het bewind van Assad aan. Het vermoeden bestaat dat een door buitenlanders gestichte brigade van radicale moslims voor de ontvoering verantwoordelijk is.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s