Brief met ricine aan de President van de V.S.

Brief met ricine aan de President van de V.S.

Image

Een envelop met daarin het dodelijke gif ricine die bedoeld was voor de Republikeinse senator Roger Wicker van Mississippi is dinsdag (lokale tijd) onderschept.

Senator Carl Levin heeft vandaag zijn regionale kantoor in Saginaw, Mich., toegevoegd aan de lijst van plaatsen waar post moet worden onderzocht. Ook hij heeft een verdachte brief ontvangen.

De heer Levin een democraat uit Michgan, zei dat een medewerker op zijn kantoor de brief niet heeft geopend en de juiste procedure heeft gevolgt door de autoriteiten op de hoogte brengen, die nu met hun onderzoek begonnen zijn.”

Vandaag werd een brief met ricine onderschept die gericht was aan de President van de Verenigde Staten.

“Voordat we gaan speculeren, voordat we verbindingen leggen waarvan we niet weten of ze bestaan, zoals de FBI heeft gezegd, moeten we de feiten hebben”, zo zei de zegsman voor het Witte Huis Jay Carney. “First things first.”

Volgens het FBI, de federale politie, zijn er geen connecties met de bomaanslagen in Boston eerder deze week.

Ricine is een stof die voornamelijk bekend staat als  vergif. Een hoeveelheid ter grootte van een zoutkorrel is voldoende om een mens te doden. Het wordt echter ook gebruikt in een onderzoek naar de mogelijkheden het in te zetten als cel-selectief middel bij de behandeling van kanker.

 

One thought on “Brief met ricine aan de President van de V.S.

  1. I came to your “Brief met ricine aan de President van de V.S. | GoneNative News” page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. There is a company that you can get traffic from and they let you try it for free. I managed to get over 300 targetted visitors to day to my website. Check it out here: http://voxseo.com/traffic/

Leave a comment