Aside

Barrick-Operaties in Peru stilgelegd

Image

Kalgoorli, the Big Pit

Het Hof van Beroep van Copiapó heeft vandaag bevolen alle operaties van het Pascua Lama mijnbouwproject, eigendom van Barrick Gold stil te leggen, nadat milieu-overtredingen door de Canadese firma waren vastgesteld .

Daarmee erkende het Hof het pleidooi van de advokaat voor de inheemse bevolking van de Huasco Vallij, Lorenzo Soto, over de strafbare feiten die werden geconstateerd door het  Nationale Beoordelingssysteem voor Geologie,  Mijnbouw en het Milleu.

Barrick Gold had de constructie van de mijn al een paar maanden geleden stilgelegd en nu gaat hetzelfde gebeuren met de rest van de operaties:”We zijn niet in kennis gesteld door het Hof van deze maatregel, waardoor het onmogelijk is voor ons om commentaar te geven over de inhoud of de gevolgen van het bevel. Wanneer we schriftelijk op de hoogte gesteld zijn, zullen we de details bekijken en passende acties ondernemen “, zei de vice-president van de onderneming bij Pascua Lama, Rodrigo Jimenez  in de Chileensekrant La Tercera.

De Commissie voor de Evaluatie van het Milleu (CEA) van de regio Atacama heeft een paar dagen geleden een boete opgelegd die gelijk staat aan 40 miljoen dollar aan Barrick voor het niet voorzien van informatie over het toezichtsplan over de gletsjer  en bepaalde meteorologische gegevens van het project Pascua Lama.

Barrick Gold heeft ook problemen in de Dominicaanse Republiek over het niet afdragen van belastingen en oneerlijke afdrachten op de winst (3%). Daarom worden ladingen zilver, goud en andere metalen door de Dominicaanse douane steeds vaker tegengehouden op vliegvelden. Hoewel de ladingen later weer vrijgegeven worden, moet het toch lastig zijn voor Barrick Gold.

Barrick Gold Corporation is de grootste goudmijnbezitter ter wereld en heeft haar hoofdkwartier in Toronto, Canada; met vier regionale business units (RBU’s) in Australia, Afrika, Noord Amerika en Zuid Amerika. Barrick heeft op dit moment mijnbouwoperaties in Papua Nieuw Guinea, de Verenigde Staten, Canada, Dominicaanse Republiek, Australia, Peru, Chile, Rusland, Zuid Afrika, Pakistan, Colombia, Argentinie en Tanzania.In 2008, produceerde het bedrijf 7.7 millioen ounces die per ounce US $443 kosten. Per December 2008 waren de bewezen en waarschijnlijke goudreserves, 138.5 million ounces.

Perfil.com, Wikipedia, Creative Commons

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s